«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

"Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" με τον Πιραντέλο και το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης μας!


Η παρουσία του Λουίτζι Πιραντέλο κατάφερε να ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων. Αγαπήθηκε, μισήθηκε, παίχτηκε, αγνοήθηκε, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν ξεχάστηκε.
Ο ίδιος, έλεγε για τις αντιδράσεις γύρω απο το έργο του. οτι είναι μια "συμμετοχή στη ζωή¨!
Ο σικελός δραματουργός με την Ελληνική καταγωγή υπήρξε απο τους σημαντικότερους συγγραφείς του σύγχρονου θεάτρου και ταύτιζε τις όποιες αντιδράσεις με την ίδια τη ζωή!
Η αγάπη λοιπόν για την ίδια τη ζωή, έγινε δύναμη και οδήγησε τη θεατρική ομάδα της πόλης μας να παρουσιάσουν αυτή την παράσταση.
Αξίζουν της προσοχής μας και της παρουσίας μας!
Η σκηνοθεσία είναι της Τζίνας Αποστολοπούλου, η οποία μας έχει ενθουσιάσει και απο προηγούμενες δημιουργίες της.
Μερικά λόγια απο το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζει την παράσταση,
«ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ» του Λουίτζι Πιραντέλο
το Σάββατο 21 Ιουνίου,
στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» και ώρα,
20:30
σε σκηνοθεσία Τζίνας Αποστολοπούλου και μουσική Rodrigo Melo

Παίζουν οι:
Βίκυ Κοντίδου, Όλγα Τσίρκα, Βιολέτα Καπάρου, Αντωνία Κατσιαγάνη, Γιώτα Χριστοδούλου, Λίνα Φούντογλου, Ζωή Κολιού, Αγγελική Δρανδάκη, Ζέφη Παπαδημητρίου, Γιούλη Κοντούλη, Μαργαρίτα Παππά, Μαρία Ζαφειροπούλου, Κλεοπάτρα Αλεξανδροπούλου, Καίτη Μεσσήνη, Φωτεινή Μόσχου, Φανή Σάκκα, Σοφία Ψυχογιοπούλου, Κωνσταντίνα Σαράντη, Εμμανουέλα Καλεντζή, Ελένη Ντζάγκα

Το έργο
Ένας πολυμελής και ανομοιογενής θίασος κινείται υπό την αγωνία της παρουσίας που να διαγράφετε σαφώς και υπό τον φόβο ότι χιλιάδες ζευγάρια μάτια, ίσως στιγμιαία κοιτάξουν προς το μέρος του.
Τι είναι ψευδές και τι αληθές; Ρόλος, ζωή, μάσκα: όλα στο ίδιο τσουβάλι κι αυτός που αποφασίζει είναι συνήθως ο παράγων που δεν προβλέφθηκε (το τυχαίο, η παρόρμηση).
Απομόνωση: κάτι το βασανιστικό ή κάτι το βασανιστικά απολαυστικό;
Λόγια που έρχονται και κατακάθονται γύρω από τις ζωές μας. Σχηματίζουν σπιτάκια και μας κλείνουν μέσα τους. Τα απεχθανόμαστε ή τα αποζητάμε σαν τρελοί;
Κι εκείνη η κοπέλα; Ήταν πραγματικά ερωτευμένη μ’ έναν αχρείο;
Έρωτας: ελευθερία ή φυλακή ή και τα δύο;
Πόσο αχρείος και σκληρός μπορεί να γίνει ο προστάτης ενός πολύτιμου - γι’ αυτόν- αντικειμένου;
Ερωτήματα για τα οποία ο καθένας έχει και την απάντησή του: Αυτό, τόσο και από το άλλο, τόσο δα. Εντάξει, αλλά πόσο είναι το τόσο και πόσο το τόσο δα; Δεν ξέρουμε… απόψε, θα αυτοσχεδιάσουμε!

Η παράσταση
Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα των φετινών συναντήσεων του Θεατρικού Εργαστηρίου, όπου κρατώντας ως βάση το έργο του Πιραντέλο, προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τις αρχές ενός συνόλου και να υποταχθούμε στις ανάγκες του…
Δεν υπάρχουν σχόλια: