«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η δέσμευση της ελπίδας!

(Η φωτογραφία είναι απο το ilioupolisonline.gr)
Επειδή μια πόλη που ονειρεύεται, είναι μια πόλη που ελπίζει. Ελπίζει δηλαδή ότι τα όνειρά της θα γίνουν πραγματικότητα.Πήρα μια βαθιά ανάσα λοιπόν όταν έμαθα για την περίφημη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και το δήμαρχο της πόλης μας κ. Αναγνώστου.
Τό θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, η νέα περιφερειακή Κατεχάκη απασχολεί και καίει τους πολίτες της Ηλιούπολης που βλέπουν την πόλη τους να μεταμορφώνεται σε απέραντο αυτοκινητόδρομο!
Οι αντιδράσεις πολλές αλλά αποτελέσμα δεν είδαμε κανένα, ακόμα, τουλάχιστον.
Ο υπουργός κ.Σουφλιάς μέχρι σήμερα δεν αφιέρωνε καθόλου από το χρόνο του για μια συνάντηση.
Τα σχέδια της μελέτης που υπήρχαν ποτέ δεν τα είδαμε στην ακριβή τους μορφή.
Διάβασα λοιπόν για τη συνάντηση, που έγινε πρόσφατα, στο εργοτάξιο κατασκευής του μετρό Ηλιούπολης και για τις υποσχέσεις του υπουργού για άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος.
Βέβαια ο τρόπος και ο τόπος που ορίσθηκε το ραντεβού - λύση(!) με κάνει να αμφισβητώ για τη σοβαρότητά του και με παραπέμπει σε ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι που δεν θάχει τελειωμό!
Έτσι και αλλιώς η κατάσταση είναι εκρηκτική και εντός και εκτός της Ηλιούπολης και με δελτία τύπου και στημένες φωτογραφήσεις δεν λύνονται τόσο σοβαρά προβλήματα.
Μακάρι να μην βαριανασαίνουμε σε λίγο όλοι μαζί απο τις προτάσεις -δεσμεύσεις του υπουργού και της δημοτικής αρχής!
Πρός το παρόν... υπό "δέσμευση" οι ελπίδες για την πόλη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: