«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ο Υμηττός, μας χρειάζεται..!

H ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
μας έστειλε σήμερα το πρόγραμμα δράσεων, που έχει ως εξής:

Την Τρίτη 5/5 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του προσωρινού συντονιστικού της Διαδημοτικής, το οποίο ασχολήθηκε κυρίως με τα ζητήματα της άμεσης δράσης των κινήσεων για την διάσωση και αξιοποίηση του Υμηττού καθώς και την οργανωτική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε καθώς μερικά μέλη του Συντονιστικού έθεσαν κάποιες πλευρές με την έννοια «μιας πρώτης ματιάς».

Το προσωρινό συντονιστικό έκρινε ότι μετά από μια περίοδο σημαντικών δράσεων για τον Υμηττό, ενάντια στο Π.Δ Σουφλιά και τους νέους Αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, είναι αναγκαίο να συγκληθεί μια Γενική Συνέλευση όλων των δυνάμεων, με σκοπό να εκτιμηθεί αυτό που έγινε μέχρι σήμερα και να καθοριστούν οι επόμενοι στόχοι και να υπάρξει οργανωτική ανασύνταξη. Η Γ.Σ αυτή, είπαμε να πραγματοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές. Να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί οι εξελίξεις να μας αναγκάσουν να πάμε σε μια έκτακτη Γ.Σ, ιδίως αν το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρήσει σε διαδικασίες ανάθεσης των αυτοκινητόδρομων μέσα στο Μάϊο (όπως έχει εξαγγείλει ο κ. Σουφλιάς) ή μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αρα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ενώ παράλληλα τονίστηκε πρέπει να προετοιμαζόμαστε για προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Η σύσκεψη εξετάζοντας την περίοδο που βρισκόμαστε, θεωρεί ότι όλες οι δυνάμεις της Διαδημοτικής πρέπει να προσαρμόσουν τις δράσεις τους με κριτήριο ότι ήδη έχουμε μπεί σε προεκλογική περίοδο εν όψει ευρωεκλογών και φυσικά το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού θα στρέφεται στα ζητήματα της Ε.Ε. κλπ. Με την έννοια αυτή καλό θα ήταν όλες οι δυνάμεις της Διαδημοτικής με τα δικά τους κριτήρια και ανάλογα με τις δυνατότητες τους να ξεδιπλώσουν τις δράσεις τους στο 7ήμερο από 24-31 Μαϊου. Για όλες τις σχετικές εκδηλώσεις κατά Δήμο κρατάμε ενήμερο το Συντονιστικό.

Για την συνέντευξη των φορέων που έγινε την Τετάρτη στις 6/5 στο Δικηγορικό Σύλλογο με την συμμετοχή μελών της Διαδημοτικής και με αντικείμενο Υμηττός και αυτοκινητόδρομοι, γράφει σήμερα σχετικά ο Τύπος. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Στις 17/5 Κυριακή στην Ελευσίνα, θα μαζευτεί το ΠΑΝΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. Στηρίζουμε την εκδήλωση και δίνουμε το παρόν.

Το Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Μαϊου στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί διήμερο ανοικτών εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το περιβάλλον.

Στις 13/5 ο Δήμος Ελληνικού συγκαλεί σύσκεψη φορέων ενάντια στους αυτοκινητόδρομους.

Εκδήλωση ετοιμάζεται να κάνει και η Καισαριανή και ο Βύρωνας. Θα ενημερώσουμε αργότερα για τις λεπτομέρειες.

«οι Φίλοι της Φύσης» απο την Βούλα – Βάρη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα αρχίσουν στις 21/6 με πρωτοβουλία Δήμων για την απομάκρυνση των αυθαίρετων κτισμάτων από τις παραλίες και τίς ακτές.

Το Προσωρινό Συντονιστικό της Διαδημοτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: