«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ενημέρωση και δράση από συμπολίτες μας



ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ
απο τις 11 το πρωί έως το μεσημέρι
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

....καθώς η κύρια πρόφαση με την οποία επιχειρείται να επιβληθεί το έργο αυτό είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού, δε θα σταματήσουμε να εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι η μόνη λύση του εντεινόμενου αυτού προβλήματος , η οποία έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και στην πράξη, είναι η ουσιαστική προώθηση της μετακίνησης με δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς (μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δίκτυο ΜΜΜ, λεωφορειολωρίδες,…) και άλλων μέσων εναλλακτικών του ΙΧ όπως τα ποδήλατα και τα ίδια μας τα πόδια για τις κοντινές αποστάσεις.
Ο μόνος δρόμος για εμάς, ως κάτοικοι, είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αποφεύγοντας την ανάθεση του αγώνα στους κάθε είδους αντιπροσώπους να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την προάσπιση του Υμηττού και των γειτονιών μας. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η επιτροπή μας, η οποία είναι ανοιχτή και επιδιώκει την εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων με έναν ισότιμο τρόπο για την κλιμάκωση του αγώνα και την τελική νίκη ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους. Κάποια βήματα έχουν ήδη γίνει: κινήσεις αντιπληροφόρησης (ενημέρωση για τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ και των εργολάβων, μοίρασμα κειμένων και αφισοκολλήσεις) παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια, κινητοποιήσεις και ανοιχτές-δημόσιες συζητήσεις.
Να βρεθούμε στους δρόμους των πόλεων και στις πλαγιές του Υμηττού για έναν αδιαμεσολάβητο και αδιαπραγμάτευτο αγώναενάντια στα σχέδια ΥΠΕΧΩΔΕ κι εργολάβων


Επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό

Δεν υπάρχουν σχόλια: