«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Κοπή βασιλόπιτας

Οι φίλοι ήταν πολλοί, η ατμόσφαιρα ζεστή,
η μουσική μάς παρέσυρε στους δρόμους της
και οι πίτες -πέντε στον αριθμό, για να φτάσουν
για όλους- φτιαγμένες από τα χεράκια μας
και με την "καλλιτεχνική επιμέλεια"
των φιλενάδων-μελών που τις προσέφεραν
(διακρίνονται τα "κεντήματα" στην φωτό). Όσο για τους πέντε τυχερούς του φλουριού, κέρδισαν από έναν χαρταετό για να στείλουν την ευχή τους στον ουρανό!


Ήταν ένα όμορφο μεσημέρι Κυριακής που μαζευτήκαμε, 80 περίπου μέλη και φίλοι του Χαρταετού, φάγαμε, ήπιαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, συζητήσαμε και κόψαμε για γούρι την πίτα της νεοσύστατης ομάδας μας. Περάσαμε όμορφα και πιστεύουμε ότι γρήγορα θα ξανασυναντηθούμε.


Σας παραθέτουμε τον σύντομο χαιρετισμό με τον οποίο άνοιξε την γιορτή μας η φίλη-μέλος του "Χαρταετού", Ξένια Φωτοπούλου.


Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη χαρά, εμείς, τα μέλη της κίνησης "χΑΡΤαετός", σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή είναι πριν απ' όλα μια συνάντηση γνωριμίας για μας και τους δικούς μας, δηλαδή τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Η χρονική περίοδος μέσα στην οποία πραγματοποιείται, μας οδήγησε στο να τη συνδυάσουμε με την κοπή της βασιλόπιτας, που αρχικά σχεδιάζαμε να γίνει εντελώς μεταξύ μας και που σήμερα θα γίνει για όλους μας. Για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης - της σημερινής γιορτής, θα μπορούσαμε να πούμε, εργάστηκε με ενθουσιασμό μια ομάδα από μας, που ανάμεσα στα άλλα, προσπάθησε να αναδείξει μερικά από τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζουν την κίνησή μας -τη ζωντάνια, τις φρέσκιες ιδέες, τη χαρούμενη διάθεση…

Τι είναι ο χΑΡΤαετός, λίγο ή πολύ γνωρίζετε οι περισσότεροι. Είναι μια κίνηση προβληματισμού, επικοινωνίας και παρέμβασης πολιτών της Ηλιούπολης, με 21 ιδρυτικά μέλη και 24 μέλη σήμερα. Παρουσιάστηκε με μια ιδρυτική διακήρυξη στις 13 Δεκεμβρίου του 2007 στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας και αμέσως προκάλεσε την προσοχή, το ενδιαφέρον και ποικίλες αντιδράσεις.
Δε θα σας κουράσουμε σήμερα με ιδιαίτερες αναφορές σ' αυτά, επιτρέψτε μας όμως να πούμε δυο λόγια για το χΑΡΤαετό, από τη μια μεριά για όσους δε γνωρίζουν ποιοι είμαστε, όχι ο καθένας χωριστά αλλά όλοι μαζί -και από την άλλη για εκείνους που θα ήθελαν να έχουν μια συνοπτική εικόνα των όσων ήδη έχουν ακούσει ή διαβάσει για μας.
Είμαστε πολίτες, που θέλουν να λειτουργούν ως πολιτικά όντα, χωρίς κομματικές, παραταξιακές ή άλλες εξαρτήσεις. Μας ενώνει η αγωνία για όσα συμβαίνουν παντού γύρω μας, η διάθεση για συμμετοχή και δράση σε ό,τι αφορά στη ζωή, σήμερα και αύριο, η ελπίδα ότι οι προσπάθειές μας δε θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα -μας ενώνει τελικά η πεποίθησή μας ότι η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση, η παρέμβαση και δράση του καθένα μας και όλων μαζί, είναι ό μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε, βελτιώνοντας κατά το δυνατό, το δύσκολο σήμερα και να προετοιμάσουμε δημιουργικά ένα καλύτερο αύριο. Να το πούμε με δυό λόγια: Επιθυμούμε συνειδητά να είμαστε ενεργοί πολίτες και πιστεύουμε ότι ενεργός πολίτης δεν είναι αυτός που απαιτεί και περιμένει, αλλά αυτός που προτείνει, διεκδικεί και συνεισφέρει.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, να σας ευχαριστήσουμε για το ότι διαθέσατε το μεσημέρι αυτής της Κυριακής για να γνωριστείτε και να γιορτάσετε μαζί μας. Ας είναι αυτή η πρώτη από πολλές και δημιουργικές συναντήσεις. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία και ελπίζουμε να περάσουμε όλοι μας ευχάριστα τις επόμενες ώρες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: