«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Επιστολή για το κυκλοφοριακό

Όλοι όσοι ζούμε στην Ηλιούπολη ξέρουμε ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. Θέλοντας να συμβάλουμε στην επίλυσή του με τρόπο εποικοδομητικό, απευθυνθήκαμε με επιστολή μας στον Δήμαρχο κ. Γ. Αναγνώστου και στους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούμε κατ' αρχήν με τρόπο υπεύθυνο για το πώς η ηγεσία του Δήμου μας και οι εκπρόσωποί μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.
Παραθέτουμε την επιστολή μας:


Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
Ως πολίτες της Ηλιούπολης, αυτής της όμορφης πόλης στην οποία κατοικούμε και την οποία αγαπάμε, αισθανόμαστε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι κοινός τόπος όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό απευθυνόμαστε και σε σας, που έχετε την ευθύνη, αλλά και τη θεσμοθετημένη δυνατότητα παρεμβάσεων και ενεργειών γενικότερα, προς την κατεύθυνση της επίλυσης θεμάτων, τα οποία θεωρούμε μείζονα για την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας, προσβλέποντας σε καλόπιστη αλληλοενημέρωση και συνεργασία.
Πιστεύουμε πώς όλοι συμφωνούμε ότι μείζον πρόβλημα, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων, είναι το κυκλοφοριακό, το οποίο βέβαια δεν είναι ζήτημα αυτοτελές, ούτε αντιμετωπίζεται ανεξάρτητα από τα λοιπά ζητήματα του πολεοδομικού επιπέδου, των οποίων αποτελεί μέρος. Αναφέρεται εδώ ξεχωριστά για να τονιστούν τα σημαντικότερα από τα επιμέρους προβλήματά του:
- Η δια μέσου της πόλης μας διέλευση οχημάτων από τα νότια προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως, όχι μόνο δια της Λ. Κατεχάκη, αλλά και δια μέσου άλλων κυρίων ή/και δευτερευουσών οδών.
- Η κυκλοφορία και η στάθμευση στις πλατείες, σε σχέση με τις ήδη ανεπτυγμένες χρήσεις (Εθνικής Αντίστασης, Κανάρια κ.λ.π.), σε κεντρικές οδούς με χρήσεις εμπορίου και αναψυχής (Μ. Αντύπα στην περιοχή Σκλαβενίτη, Αρχιμήδους, Λεωφ. Ειρήνης κ.λ.π.), καθώς και στις πυκνοδομημένες περιοχές (Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Μαρίνα).
- Οι τυχαίες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις με τα επακόλουθα διαδοχικά προβλήματα.
- Η μη πλήρης αξιοποίηση των υπαρχουσών παροχών (όπως το Πάρκο της Κυκλοφοριακής Αγωγής και η τοπική δημοτική συγκοινωνία).
Σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυκλοφοριακού, έχουμε υπ' όψη μας ορισμένες προοπτικές που υπάρχουν και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.
1. Είναι, κατά τη γνώμη σας, η υπάρχουσα και ψηφισμένη από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης ικανοποιητική, ώστε να προωθηθεί για υλοποίηση; Αν ναι, ποια είναι τα προγραμματιζόμενα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή (χρονοδιάγραμμα κ.λ.π.); Αν όχι, ποιες θα είναι οι σχετικές ενέργειές σας;
2. Είναι γνωστό, ότι για την πλατεία Εθνικής Αντίστασης έχει γίνει πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Δώστε μας στοιχεία για την προοπτική υλοποίησης τής επιλεγείσας μελέτης ή για τυχόν εναλλακτική προοπτική.
3. Ενημερώστε μας για την πρόοδο / προοπτική της περιφερειακής οδού Υμηττού.
4. Πιστεύετε ότι πρέπει και μπορούν να αντιμετωπισθούν τα λοιπά θέματα που έχουν
ήδη αναφερθεί;
Με τη βεβαιότητα ότι πιστεύετε και εσείς στην αρχή του ενημερωμένου ενεργού πολίτη, θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις, αλλά και τις θέσεις και προτάσεις σας, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πληρέστερη γνώση των προβλημάτων και να διαμορφώσουμε εμπεριστατωμένη, κατά το δυνατό, άποψη, ώστε να συνδράμουμε και εμείς, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, στην αντιμετώπισή τους.Με εκτίμηση
Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών
«ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: