«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Πορεία διαμαρτυρίας στην Ηλιούπολη.


Δε μας τρομάζουν σφαίρες, εμείς δε σταματάμε και στην καταστολή τους μ’ αγώνες απαντάμε.
ΑΠΟ
Ενάντια στην Κρατική Καταστολή και Τρομοκρατία

Πέρασε μια χρονιά που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας και πρώτα απ’ όλα της νεολαίας. Το Σάββατο στις 6 Δεκέμβρη το δολοφονικό χέρι ενός αστυνομικού πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο χωρίς καμιά αιτία.
Διαδηλώσεις οργής ξέσπασαν απ’ τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη αναδεικνύοντας την θέληση της νεολαίας αλλά και των εργαζομένων, να καταγγείλουν την αστυνομική βία, την κρατική τρομοκρατία και να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα που ακρωτηριάζονται και καρατομούνται. Η σημερινή αντίδραση της νεολαίας αλλά και χιλιάδων εργαζομένων αναδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος. Είναι η πολιτική που οδηγεί τη νεολαία στο περιθώριο, στην απαξίωση των σπουδών και των πτυχίων, στο ζοφερό μέλλον της εργασιακής περιπλάνησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλειας και της όλο και περισσότερης ανεργίας.
Απέναντι σ αυτή την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Όποιος κλείνει τα μάτια στη σημερινή πραγματικότητα γίνεται συνένοχος αυτής της πολιτικής. Γίνεται συνένοχος στην συντριβή των ονείρων της νέας γενιάς, γίνεται συνένοχος στην συντριβή των εργασιακών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από την δολοφονία του 15χρονου, δίπλα μας ένας ολόκληρος λαός δοκιμάζεται σκληρά από τις δολοφονικές βόμβες του φασιστικού κράτους του ΙΣΡΑΗΛ. Πάνω από 1000 νεκρούς μετράει ο πολύπαθος ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ λαός, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.
Πρέπει όλοι και όλες να είμαστε στην ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σάββατο στις 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία ΚΑΝΑΡΙΑ, για να
• Καταγγείλλουμε την κρατική βία που δολοφόνησε το 15χρονο Αλέξη
• Εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: