«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Όλοι σκέφτονται ν΄αλλάξουν τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται ν΄αλλάξει τον ευατό του!

Είχε πει ο μεγάλος στοχαστής και συγγραφέας Τολστόι Λέων Νικολάγεβιτς.

Κάποιοι διάλεξαν να προσφέρουν στην πόλη μας σκουπίδια και μόνο σκουπίδια!


Κάποιοι άλλοι και πολύ καλά έκαναν, με αγανάκτιση δημοσίευσαν ότι είδαν...Οι παρακάτω φωτογραφίες και το κείμενο αναρτήθηκαν στα blogs:

pinguinakos.blogspot.com & troktiko blogspot.com
" Καθαρή Δευτέρα σήμερα. Χρονιάρα ημέρα, ημέρα γιορτής και γλεντιού. Ο δήμος της Ηλιούπολης διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, γιορτή στον Προφήτη Ηλία, όπου μεταξύ άλλων μοίρασε σαρακοστιανά εδέσματα.Πολύς κόσμος ανέβηκε στο βουνό για να ξεσκάσει, να διασκεδάσει με τα παιδιά του, να πετάξει τον χαρταετό του. Όμορφη ατμόσφαιρα, χαρούμενη... την οποία ωστόσο, φρόντισαν να χαλάσουν κάποιοι από τους Νεοέλληνες που βρέθηκαν στον Προφήτη Ηλία.Αφού λοιπόν κάθισαν και έφαγαν, σηκώθηκαν και έφυγαν σαν κύριοι αφήνοντας όμως πίσω τους την... υπογραφή τους, δηλαδή τα σκουπίδια τους, βρωμίζοντας τον υπέροχο χώρο. Δεν έκαναν τον κόπο να τα πάρουν και να τα πετάξουν στους μεγάλους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν μόλις μερικά βήματα δίπλα τους... Αυτό είναι το επίπεδό τους και μάλλον αυτό είναι και το δικό μας επίπεδο, ως λαού.Βέβαια είναι λάθος να γενικεύουμε, διαπιστώνοντας όμως τη συμπεριφορά μας καθημερινά και βλέποντας συνεχώς σκουπίδια (τα δικά μας σκουπίδια) ολόγυρά μας, δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί να διαφωνήσουν."

Την ίδια αγανάκτιση νιώσαμε και εμείς βλέποντας αυτές τις εικόνες ντροπής σε μιά τόσο όμορφη περιοχή της Ηλιούπολης.

Πρίν αλλάξουμε τον κόσμο λοιπόν, καλό είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον ευατό μας, αλλιώς όλες οι αλλαγές θα είναι προς το χειρότερο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: