«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Μια πρότυπη εκστρατεία για την οδική ασφάλεια που ζητάει τη συμμετοχή όλων μας!

Μια ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο «Με το Χέρι στην Καρδιά Δεσμεύομαι. Οδηγώ Υπεύθυνα. Οδηγώ με Ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3+4+5 Απριλίου 10.00-18.00 στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τη Πλατεία Κλαυθμώνος.
Στόχος της εν λόγω ενημερωτικής καμπάνιας είναι η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα από την ενημέρωση και προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς των οδηγών.


Το ότι είμαστε μεταξύ των πρώτων στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στον κόσμο, το ξέρουμε όλοι.

Το τι φταίει, το ξέρουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι.

Το πώς και με ποιο τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε το στιγμιαίο επώδυνο λάθος, μάλλον δεν το ξέρουν οι περισσότεροι, ακόμη, ακόμη και οι λιγότεροι…

Το ότι η οδική ασφάλεια είναι, ένα, ακόμη, παραμελημένο κεφαλαίο για την Πολιτεία και τους πολίτες, επαρκώς γνωστό! Και, τέλος, ότι η κάθε συζήτηση γύρω από σοβαρά και καυτά ζητήματα της καθημερινότητας, μας…εξουθενώνει ως λαό και ως πολίτες, πέραν και των συνόρων, γνωστό! Κλασσικά πράγματα, ελληνικά...

Αν, αν όμως είστε από αυτούς που δεν συμφωνούν με τις παραπάνω διαπιστώσεις, είστε από εκείνους που πιστεύουν στην «αεί παιδεία» και από τους διαθέσιμους για λίγη γνώση παραπάνω, με το χέρι στην καρδιά, δεσμευτείτε και πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις για την ασφαλή οδήγηση στις, 3+4+5 Απριλίου.

Διοργανωτές των εκδηλώσεων, ιδιωτικοί φορείς για την οδική ασφάλεια, αλλά και άλλοι. Την πρωτοβουλία τους, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Αθηναίων.

Οι άλλοι δήμοι, ελπίζουμε να το δουν και αυτοί σοβαρά το θέμα.

Στο Δήμο Ηλιούπολης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που τη διασχίζουν. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποια μέτρα και να γίνει καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια. Ήδη έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα στη πόλη μας με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Η αλλαγή της συμπεριφοράς μας και ως οδηγοί και ως πεζοί είναι πλέον επιβεβλημένη!






Δεν υπάρχουν σχόλια: