«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Απρίλης όπως άνοιξη..!

Απρίλης και Άνοιξη σημαίνουν το ίδιο. Οι Λατίνοι τον ονόμασαν Aprilis απ' το aperio= ανοίγω (apertus= ανοικτός και Apertio= Άνοιξη).
Τον Απρίλη, κατ' εξοχήν μήνα της Άνοιξης, φίλοι μας που «ανοίγει» ο καιρός, «ανοίγουν» οι μέρες, «ανοίγουν» τα λουλούδια, «ανοίγει» η διάθεσή μας ,διαλέγω να σας αφιερώσω ένα παλιό μεν αλλά αγαπημένο εργάκι μου.
Είναι ο "χορός" των πουλιών γύρω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, που παρασύρεται από αυτά και μεταμορφώνεται σε ανοιξιάτικο στεφάνι..!
Με αυτή λοιπόν την ανοιξιάτικη διάθεση, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου,

Καλό μήνα !

Προτείνω μάλιστα, να σκεφτούμε και κάποιο αθώο,έξυπνο ψεματάκι για τους φίλους και να γιορτάσουμε την πρωταπριλιά έτσι όπως της πρέπει...
Αφαιρώντας από τη ζωή μας,μικρές αταξίες και ξεχνώντας τα έθιμά μας θα πνιγούμε στο απόλυτο τίποτα που μας σερβίρουν κατά καιρούς και σε υπερβολικές δόσεις οι ειδικοί της αποχαύνωσης!

Όλγα






2 σχόλια:

mareld είπε...

Το έργο σου Ροδαλένια μου χάδι!!!

Το κοίταζα αρκετή ώρα και μου ήρθαν λόγια λατρεμένα..

Να γελάς και να χορεύεις
σαν τον Απρίλη με τον Έρωτα!

Καλό Απρίλη σε όλους σας!

Πολλά φιλιά!



«Η ζωή που ανασταίνεται με όλες της τες χάρες, αναβρύζοντας ολούθε, νέα, λαχταριστή, περιχυνόμενη εις όλα τα όντα, η ζωή ακέραιη, απ' όλα της φύσης τα μέρη, θέλει να καταβάλη την ανθρώπινη ψυχή, θάλασσα, γη, ουρανός, συγχωνευμένα, επιφάνεια και βάθος συγχωνευμένα, τα οποία πάλι πολιορκούν την ανθρώπινη φύση στην επιφάνεια και εις το βάθος της» («Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»)

"ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ" είπε...

Eύχομαι ο Απρίλης σου, να φέρει τα ομορφότερα σε σένα αγαπημένη μας mareld!
Σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου και εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά σου λόγια.Νιώθω τρυφερά για το εργάκι μου αν και το αδικεί αρκετά η φωτογραφία. Τα χρώματα φαίνονται "ταλαιπωρημένα".
Να είσαι πάντα καλά!
Φιλιά με πολύ αγάπη!