«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αν κάτι της χρειάζεται...σε μπλέ, είναι... οι μπλέ κάδοι!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η πρωτοβουλία ανήκει στο blog:
ilioupoli-ble-kadoi.blogspot.com
Αυτονόητο ότι ο Χαρταετός στηρίζει ολόθερμα και προσυπογράγει την πρωτοβουλία αυτή.
Αναφέρει λοιπόν το συγκεκριμένο blog:
"Επειδή στον κόσμο αυτό τίποτε δεν είναι αυτονόητο, αποφάσισα ότι ναι μεν ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη αλλα μια φασαρία θα την κάνει ρε παιδί μου.

΄Ετσι και έγινε με το θέμα των Κάδων Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασιών, γνωστούς και ως Μπλέ Κάδους.

Συνολικά στη χώρα λειτουργούν σήμερα 15 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και συμμετέχουν 446 Δήμοι, 24.000 κάδοι μόνο στην Αττική ενώ συνολικά εκτιμάται ότι απασχολούνται με την εναλλακτική διαχείριση 680 εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά και την τοπική απασχόληση.

Στην Ηλιούπολη όμως δεν υπάρχουν τέτοιοι κάδοι. Αναγκαζόμαστε και μεταναστεύουμε τα σκουπίδια μας στους γύρω δήμους, Αργυρούπολη, Αγ.Δημήτριο.
Ναι, εμείς είμαστε που βγάζουμε τα σκουπίδια απο το πορτ-μπαγκάζ πρωί, μεσημέρι ή ακόμα και βράδυ. Μην φοβάστε δεν είμαστε κουκουλοφόροι...
Είμαστε κάποιοι, που μας νοιάζει σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας!!!!!

Αν σας νοιάζει και εσάς...

Σας παρακαλώ να στηρίξετε το εγχείρημά μας..."

2 σχόλια:

kanella16 είπε...

Χαίρομαι πολύ για τη πρωτοβουλία σας μα δείτε τί συμβαίνει στο δικό μας δήμο, όπου το μέτρο άρχισε να ισχύει εδώ και ένα χρόνο:
α) στις εκτος σχεδίου περιοχές δεν υπάρχουν μπλε κάδοι, με αποτέλεσμα πάλι τα σλουπίδια να μεταναστεύουν
β)ο πληθυσμός δεν είναι ενημερωμένος πώς να ρίχνει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια,μ`αποτέλεσμα φορτία ολόκληρα να επιστρέφονται από τους χώρους συλλογής
γ) και σπουδαιότερο: επειδή οι μπλε κάδοι γεμίζουν τρεις φορές πιο γρήγορα απο τους συμβατικούς, τα δρομολόγια αποκομιδης των ανακυκλωσιμων δεν είναι το ίδιο συχνά με αποτέλεσμα να παίρνουν τα ανακυκλωσιμαοι συμβατικές σκουπιδιαρες.
Προσέξτε τα λίγο, γιατί εμείς ακόμη αγωνιζόμαστε, οχι για τους μπλε καδους αλλά γι όλα τα παραπάνω

"ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ" είπε...

Kανέλλα μου σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα γράφεις, μας βοηθάς πολύ.Τελικά τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστό από την αρχή...
Να είσαι καλά
Καλό μεσημέρι
ΟΛΓΑ